تحول سال ۲۰۲۱ با اینترنت اشیا (IOT)

شبنم جزایری  

روندهای اینترنت اشیاء در سال ۲۰۲۱ بر نیازهای اساسی مانند ایمنی و بهداشت و همچنین پایش تجهیزات متمرکز خواهد شد ، اما میزان کاربرد IoT در بهبود فرآیندهای تجربه مشتری نیز توسعه خواهد یافت.
هرچه به پایان سال ۲۰۲۰ – که قطعاً سالی عجیب و چالش برانگیز بوده است- نزدیک می‌شویم، اینترنت اشیا و دستگاه‌های هوشمند در طیف گسترده‌تری از صنایع بکار گرفته می‌شوند. در سال ۲۰۲۱ روندهای متعددی با تمرکز بر اینترنت اشیاء همچنان به افزایش محبوبیت خود ادامه خواهند داد: از به‌کارگیری داده‌های دریافتی از دستگاه‌های اینترنت اشیاء همچون اتومبیل‌های خودران و گجت‌های پوشیدنی گرفته تا نیازهای اساسی ایمنی و بهداشت (به خصوص با حضور ویروس کرونا در مرکز توجه).
فضای اینترنت اشیاء همچنان با حضور استانداردهای مختلف، روشهای ارتباطی متعدد و کاربردهای گسترده‌تر به حرکت خود ادامه خواهد داد، به‌گونه‌ای که موسسه تحقیقاتی فارستر پیش‌بینی می‌کند که راه‌های ارتباطی اینترنت اشیاء نه تنها همگون و استاندارد نخواهد شد بلکه تنوع بیشتری نیز پیدا خواهد کرد.
خانم میشل پیلینو ، تحلیلگر ارشد تیم تحقیقاتی زیرساخت و عملیات در فارستر، می‌گوید: اگرچه ۵G به عنوان بهترین روش ارتباطی IoT شناخته می‌شود ، “گزینه‌های مختلفی برای ارتباط وجود خواهد داشت.” موسسه تحقیقاتی فارستر همچنین پیش‌بینی کرده است که در سال ۲۰۲۱ برخی از کاربردهای اینترنت اشیاء بر ابتکاراتی اساسی در زمینه ایمنی و بهداشت (مانند فن‌آوری‌های تمیز کردن ساختمان و قابلیت‌های ردیابی و نظارت تجهیزات و کارکنان ) متمرکز می‌شوند. از سویی نه تنها اینترنت اشیاء برای رفع نیازهای اساسی جامعه به خدمت گرفته خواهد شد ، بلکه جهت ارائه خدماتی سطح بالاتر به مشتریان و همچنین بهبود تجربه مشتری نیز نقشی کلیدی خواهند داشت. بسیاری از تکنولوژی‌های اینترنت اشیاء با ایجاد زیربنای مناسب به سازمان‌ها کمک خواهد کرد تا تمرکز خود را به فرآیندهای مهم‌تری همچون خدمات مشتریان و تجربه مشتری اختصاص دهند.
بر اساس گزارش فارستر، روندهای کلیدی اینترنت اشیاء در سال ۲۰۲۱ در زمبینه های زیر خواهد بود:
تنوع در شبکه‌های ارتباطی
تولید دستگاه‌های هوشمند در زمینه مراقبت‌های بهداشتی به شکل چشمگیری افزایش میابد
ساختمان‌های هوشمند
استفاده از موقعیت مکانی مشتریان و کارکنان
حضور دستگاه‌های اینترنت اشیاء در همه جا
کارخانه‌های تولیدی و سایر کسب و کارهایی که تجهیزات گران قیمتی دارند، همین حالا هم از مزایای نظارت از راه دور برای ماشین‌آلات خود استفاده میکنند. به دلیل شیوع ویروس کرونا حضور کارمنان در خطوط تولید کاهش یافته است و امکاناتی همچون نظارت ریموت رایج شده است و کسانی که قبلاً از این تکنولوژی استفاده نمی‌کردند، امروز به استفاده از این قابلیت روی آورده‌اند. قابلیت نظارت از راه دور یا Remote Monitoring در دوران قبل از کرونا، تحت آزمایشات سختگیرانه‌ای قرار گرفته است و اکنون بسیاری از سازمانها از ان استقبال کرده‌اند.
بعلاوه ، بسیاری از سازمانها یاد گرفته‌اند که چگونه از این داده‌ها برای بهبود روابط بلند مدت خود با مشتریان استفاده کنند ، جایی که آنها می‌توانند از خرابی تجهیزات پیشگیری کرده یا ماشین‌آلات خود را برای این خرابی‌ها از قبل آماده کنند و همچنین به تکنسین‌های خط تولید خود اعلان‌هایی را جهت آماده نگهداشتن قطعاتی که در زمان خرابی نیاز به تعویض دارند نیز فراهم شده است. این سناریوهای نگهداری و تعمیرات باعث بهبود خدمات پشتیبانی از مشتری خواهد شد، چیزی که در سال ۲۰۲۱ بسیار بیشتر محبوب می‌گردد.نظرسنجی اخیر IoT Adoption که امسال توسط IoT World Today انجام شده است نیز این ایده را تأیید می‌کند، به‌گونه‌ای که ۵۷% از شرکت کنندگان در این نظرسنجی میگویند که از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین برای نظارت بر عملکرد تجهیزات خود استفاده می‌کنند.

 

برچسب
منابع

انتقال تمرکز اپراتورهای مجازی شبکه‌های موبایل اینترنت اشیاء

بازار اپراتورهای مجازی شبکه های موبایل اینترنت اشیاء (IoT MVNO) به یک تغییر استراتژیک دچار شده است که با چالش‌های رشد درآمد از خدمات اتصال...

شبنم جزایری
18 نوامبر 2023
کاسپرسکی نوری به “تاریک‌ترین مناطق اینترنت” برای خدمات

شرکت امنیت سایبری کاسپرسکی هشدار داده است که حملات DDoS (از نوع توزیعی و انکار سرویس) از طریق بات‌نت‌های IoT (اینترنت اشیا) توسط هکرها تقاضا...

شبنم جزایری
24 اکتبر 2023

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*