رشد دیجیتالی شدن با Industry 4.0

شبنم جزایری  

در سال‌های اخیر، رشد قابل‌توجهی در دیجیتالی‌سازی Industry 4.0 تأثیر عمده‌ای بر بخش تولید داشته است. تغییر از روش‌های سنتی و مبتنی بر کاغذ به راه‌حل‌های دیجیتالی ساده‌تر، به انواع تولیدکنندگان، از منسوجات و مواد غذایی گرفته تا داروها و مواد شیمیایی صنعتی، کمک می‌کند تا بهره‌وری خود را افزایش دهند، هزینه‌ها را کاهش دهند و در نتیجه از نظر عملیاتی کارآمدتر شوند.در واقع، در یک مطالعه اخیر توسط Getac و Statistaانجام شده است، یک چهارم تولیدکنندگان آمریکایی معتقدند دیجیتالی شدن می تواند هزینه های آنها را تا ۳۰ درصد در طول زمان کاهش دهد. همانطور که تحول دیجیتال تکامل می یابد، تعداد ابزارها و راه حل های جدید در دسترس تولیدکنندگان نیز همچنان در حال افزایش است و طیف گسترده ای از مزیت های رقابتی را به آنها ارائه می دهد. سه تا از مهم‌ترین ابزارهایی که به میدان می‌آیند، هوش مصنوعی، واقعیت توسعه‌یافته و اتوماسیون هستند که همگی به رفع چالش‌های فردای امروز کمک می‌کنند.
هوش مصنوعی برای صنعت ۴٫۰
تخمین زده می شود که استفاده از هوش مصنوعی (AI) در تمام صنایع تولیدی با نرخ سالانه ۵۷٫۲ درصد در پنج سال آینده رشد کند و بازاری به ارزش بیش از ۱۴٫۰۲ میلیارد یورو تا سال ۲۰۲۶ ایجاد کند. به این ترتیب، بسیار مهم است که تولیدکنندگان در فناوری اطلاعات سرمایه گذاری کنند. تجهیزاتی که قادر به پشتیبانی از برنامه‌های صنعتی تخصصی مانند هوش مصنوعی هستند و به آنها کمک می‌کند تا در زمانی که زمانش رسید، فناوری را به طور یکپارچه در فرآیندهای خود ادغام کنند.
استفاده روزافزون از واقعیت توسعه یافته
واقعیت توسعه یافته، که گاهی XR یا Cross Reality نامیده می شود، یک اصطلاح چتر است که به فناوری هایی اشاره دارد که محیط ها و اشیاء تولید شده توسط کامپیوتر را ایجاد می کنند. این فناوری های مختلف ابتدا با رابطه ای که بین دنیای واقعی و مجازی ایجاد می کنند، متمایز و تعریف می شوند. در حالی که در واقعیت افزوده (AR)، کاربر اشیاء مجازی را مشاهده می کند که مکمل دنیای واقعی هستند، واقعیت مجازی (VR) کاربر را در یک محیط کاملا مجازی غوطه ور می کند. بازار واقعیت توسعه یافته در سراسر جهان در حال رونق است و انتظار می رود تا سال ۲۰۲۳ به ۲۹٫۳۹ میلیارد یورو برسد که تنها طی دو سال ۱۷۰ درصد افزایش یافته است و ایالات متحده و اروپا ۶۰ درصد از بازار را به خود اختصاص می دهند.
استفاده از این فناوری های پیشرفته نیازمند زمان تأخیر بسیار کم است. به همین دلیل است که تامین کنندگان لپ تاپ و تبلت باید دستگاه های خود را به فناوری های پیشرفته ای مانند LiFi مجهز کنند. LiFi (یا Light Fidelity) بر خلاف Wi-Fi که باند فرکانس رادیویی طیف الکترومغناطیسی را اشغال می کند، یک فناوری ارتباطی بی سیم است که مبتنی بر استفاده از نور مرئی است. این فناوری مزایای زیادی دارد: نور با فرکانس‌های رادیویی تداخل نمی‌کند، که تضمین می‌کند LiFi با فناوری‌های رادیویی (Wi-Fi، ۳G، ۴G و غیره) سازگار است. علاوه بر این، نور، بر خلاف امواج رادیویی، نمی تواند از دیوارها عبور کند و این امر پارتیشن بندی و امنیت داده ها را در دو طرف دیوار تضمین می کند.
اتوماسیون صنعتی تولید
استفاده از ربات ها و اتوماسیون در بسیاری از بخش های بخش تولید به واقعیت تبدیل شده است. به عنوان مثال، در آلمان، تخمین زده می‌شود که ۵۹ درصد از تولیدکنندگان در حال حاضر از این فناوری‌ها به شکل یا شکلی استفاده می‌کنند. در نتیجه، انتظار می‌رود که بازار جهانی رباتیک در پنج سال آینده سالانه ۲۰ درصد رشد کند، با رشد اتوماسیون تقریباً ۹ درصد در سال بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۵. انتظار می‌رود که حجم کل تا سال ۲۰۲۶ حدود ۶۲.۱۳ میلیارد یورو باشد. با تجهیز خود به ابزارهای مناسب، مانند تجهیزات ناهموار IT، برنامه ریزی منابع سازمانی و سیستم های اجرایی ساخت، تولیدکنندگان می توانند زیرساخت فناوری اطلاعات ایجاد کنند که به آنها امکان می دهد در اولین فرصت از این فناوری های جدید هیجان انگیز سرمایه گذاری کنند. انجام این کار به آنها کمک می کند تا در خط مقدم این بخش قرار گیرند و در آینده سرمایه گذاری خود را برای سال های آینده اثبات کنند.
تأثیر COVID-19 بر تحول دیجیتال
در حالی که چند سالی است که سرعت تحول دیجیتال در تولید به طور پیوسته در حال رشد بوده است، ظهور COVID-19 در اوایل سال ۲۰۲۰ باعث افزایش بیش از حد آن شد. مایکروسافت حتی تخمین زده است که بیش از دو سال تحول دیجیتال در دو ماه اول همه‌گیری رخ داده است. علیرغم اینکه جدول زمانی انتخابی آنها نیست، این تغییر سریع به سمت راه حل های دیجیتال به بسیاری از تولیدکنندگان کمک کرده تا طوفان ایجاد شده توسط قرنطینه جهانی و محدودیت های شدید سفر را پشت سر بگذارند و آنها را در موقعیت بهتری برای آینده قرار دهد.
همانطور که دیجیتالی شدن در صنعت تولید ادامه می‌یابد، حجم و تنوع راه‌حل‌های هیجان‌انگیز موجود برای تولیدکنندگان همواره در حال افزایش است. فناوری‌های جدید مانند هوش مصنوعی، واقعیت توسعه‌یافته، لای‌فای، اتوماسیون و روباتیک همگی می‌توانند به طور قابل توجهی بهره‌وری و سودآوری سازمان‌هایی را که انتخاب می‌کنند از آن‌ها استقبال کنند، بهبود بخشند و به اثبات عملکرد آینده خود در این فرآیند کمک کنند.

برچسب
IIoT
منابع

اینترنت اشیا در کشورهای APAC توسعه می یابد.

طبق گزارشی از شرکت تحقیقاتی جهانی Omdia، منطقه APAC قرار است شاهد رشد بی‌سابقه اینترنت اشیا می باشد. محققان خاطرنشان می‌کنند که APAC در «استقرار...

شبنم جزایری
7 ژانویه 2023
دانشمندان قصد دارند با ۷ میلیون دستگاه ۵G-IoT

Sateliot اتصال ماهواره‌ای ۵G NB-IoT را به ۴۰۰۰۰۰ دستگاه ۵G ارائه می‌کند که توسط Streamline در پایان سال ۲۰۲۳ مستقر می‌شود و مدیریت دام در...

شبنم جزایری
24 دسامبر 2022

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*