در عصر حاضر، مهمترین سرمایه سازمانها، شرکت ها و … داده و اطلاعات می باشد. از ویژگیهای عصر حاضر این است که تولید داده ها منحصر به شخص، شرکت، سازمان یا گروه خاص نیست. در این عصر، در هر لحظه توسط هر شخص و یا هر چیزی توسط فناوری های نوین، داده ها درحجم انبوه در حال تولید می باشند، که سیستمهای پردازشی و ذخیره سازی موجود یا سنتی (Traditional) توانایی ذخیره سازی و پردازش این حجم از داده ها را ندارند. مهمترین فناوری ها در این حوزه، اینترنت اشیاء (IoT) و شبکه های اجتماعی هستند که درصد بسیار زیادی از تولید داده ها را شامل می شوند.
با توجه به بالا بودن حجم داده ها در مقیاسهای بیش از ترابایت و همچنین تنوع در ساختار داده ها و نیز نرخ سریع و بلادرنگ تولید داده ها، کلید واژه نوینی را که Big Data گفته می شود، برای این نوع داده ها تعریف شده است، که منجر به بوجود آمدن رویکرد و پارادایم جدیدی برایپردازش و ذخیره و بازیابی داده بصورت توزیع شده، شده است که شامل مجموعه ای از زیرساخت های رایانشی و همچنین پلتفرم های مختلف نرم افزاری برای مدیریت و تحلیل داده ها است که مفهوم Big Data یا داده های حجیم را توصیف می کند.
با توجه به اینکه یکی از کاربردهای داده های حجیم، تحلیل داده های تولید شده IoT است و همچنین از جمله زیرساخت داده های حجیم،رایانش ابری است. همگرایی این فناوری های نوین بسیار موردتوجه قرار گرفته است. با توجه به اهمیت این موضوع، گروه آموزشی و پژوهشی CIB (سیب خوانده می شود) سلسله نشستهایی با عنوان همگرایی رایانش ابری، اینترنت اشیاء و داده های حجیم را بصورت ماهانه در محلجهاد دانشگاهی علامه طباطبایی برگزار می نماید که اساتید و پژوهشگران این حوزه های نوین، نتیجه مطالعات و پژوهش های خود را در اختیار علاقمندان قرار می دهند.
در جلسه دوازدهم ادامه مباحث داده های حجیم با عناوین ذیل توسط پژوهشگران این حوزه شهاب صفائی و مرتضی زاهدی مورد بررسی قرار خواهد گرفت:
جهت اطلاع از مطالب ارائه شده و جزئیات نشست های قبلی می توانید به قسمت نشست های تخصصی سایت گروه سیب مراجعه نمایید.