دبیرخانه و مرکز «تهران هوشمند» وابسته به سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، دومین همایش و نمایشگاه تهران هوشمند را برگزار می کند.
دومین دوره همایش و نمایشگاه تهران هوشمند در روزهای ۱۹ و ۲۰ آذرماه سال ۹۷ در برج میلاد تهران برگزار خواهد شد.
نخستین همایش و نمایشگاه تهران هوشمند اسفندماه سال گذشته برگزار شد و در آن شهردار تهران، وزیر ارتباطات، معاون رییس جمهور، اعضای شورای شهر تهران ، جمعی از مدیران ارشد شهری و کشوری و نخبگان این حوزه همراه با چندین چهره شناخته شده بین المللی حضور داشتند و شرکت های بزرگ حوزه فناوری از جمله اپراتورهای تلفن همراه، تولید كنندگان و ارائه دهندگان نرم افزارها و سخت افزارهای مرتبط به شهر هوشمند، تولید کنندگان اپ ها و برنامه کاربردی تحت موبایل، شرکت های فعال در زمینه اینترنت اشیا، بانک های خصوصی و دولتی کشور و … نیز آخرین دستاوردهای خود را در بخش نمایشگاهی این رویداد عرضه کردند.
علاقه مندان برای حضور در دومین دوره همایش و شرکت در بخش نمایشگاهی با دبیرخانه اجرایی می توانند در ارتباط باشند:
تلفن : ۶۶۵۵۳۸۲۸- ۶۶۵۵۳۳۴۷ (۰۲۱)
فکس : ۶۶۵۰۳۰۱۹- ۶۶۵۱۰۴۲۴ (۰۲۱)
شهر هوشمند (Smart City) به شهری گفته میشود که بر اساس آخرین نظریه های تکامل یافته مدیریت شهری بر پایه فناوری اطلاعات و ارتباطات ، داری شش معیار اصلی ذیل باشد:
۱- اقتصاد هوشمند
۲- جابجایی هوشمند
۳- محیط هوشمند
۴- زیرساخت هوشمند
۵- حکمرانی هوشمند
۶- زندگی هوشمند
امروز حركت به سمت شهر هوشمند یك ضرورت اجتناب ناپذیر است كه همه ی اركان یك جامعه باید برای رسیدن به آن همكاری و همیاری ویژه ای داشته باشند و دست در دست یكدیگر دهند تا بتوانند گام های تحقق آن را به سرعت بردارند.
یكی از موضوعات راهبردی چهارگانه شهرداری تهران در دوره ی جدید، در كنار راهبردهای مناسبات مدیریت شهری با حاكمیت، حكمروایی خوب شهری، و مدیریت منابع و مصارف، موضوع مهم ” هوشمند سازی شهر و شهرداری تهران” است كه تمامی بخش های مدیریتی شهرداری تهران بنا دارند برای تحقق آن حداكثر تلاش خود را داشته باشند.
جناب آقای نجفی، شهردار محترم تهران نیز بارها و بارها در سخنرانی های خود و برنامه ی شهرداری، حرکت تهران به سمت شهر هوشمند را اجتناب ناپذیر و از اولویت های مهم دانسته اند.
در چشم انداز شهر در افق ١٤٠٤، ده شاخص كلیدی برای شهر تهران مشخص شده است كه یكی از شاخص های آن ” تهران، شهری هوشمند دانش پایه و نوآور” است و شهرداری موظف است برای رسیدن به آن برنامه های عملیاتی و اجرایی خود را طرح ریزی و انجام دهد.
در سال های اخیر اقدامات مختلفی در سراسر كشور و شهر تهران حول موضوع ” شهر هوشمند” انجام شده است كه به نظر می رسد علیرغم توفیقاتی كه داشته اند اما تا رساندن تهران به شهری با استانداردهای هوشمندی فاصله ی زیادی دارند و كارهای نكرده و نا تمام زیادی وجود دارد.
این كه تهران به عنوان بزرگ ترین كلان شهر و پایتخت كشور، به عنوان یك شهر نمونه هوشمند در چه جایگاهی قرار دارد و زیرساخت هایش چیست؟ این كه كدام یك از پازل های شهر هوشمند در این كلان شهر تعریف و اجرا شده است و كدام یك مغفول مانده است؟ و این كه مسئول هر بخش و متولی كل این موضوع چه كسی است و سئوالات دیگری در این خصوص، از اهدافی است كه در اجرای اولین همایش تهران هوشمند به دنبال آن هستیم.
برای اطلاعات بیشتر به سایت این همایش مراجعه نمایید.