امروزه یکی از مهم ترین و چالش برانگیزترین مسائل موجود در صنعت برق کشور، پیک بار شدید در ساعات اوج مصرف بخصوص در فصول گرم سال و افزایش مصرف بارهای مسکونی میباشد. پاسخگویی به نیاز مشترکین برق کشور با توجه به افزایش روز افزون بارهای مصرفی در حوزه های مختلف صنعت، کشاورزی و بویژه مشترکین مسکونی مستلزم سرمایه گذاری های کلان جهت ساخت و راه اندازی واحدهای نیروگاهی جدید می باشد. در چند سال اخیر وقوع پیک بار شدید در ساعت های اوج مصرف برق به خصوص در ماه های گرم سال، مشکلات زیادی را برای تولید کنندگان و مشترکین به همراه داشته است. این مساله منجر به قطع طولانی مدت برق مشترکین در حوزههای مختلف گردیده که علاوه بر خسارت های مالی، نارضایتی های عمومی را نیز به دنبال داشته است . روشهای معمول پیک سایی مانند نصب و راهاندازی نیروگاه های تلمبه ذخیرهای با توجه به محدودیت منابع آب و شرایط اقلیمی خاص کشور چندان کارساز نبوده است. از طرفی سرمايه گذاري عظيم برای تاسيس نيروگاه هاي جديد و تاسيسات انتقال و توزيع برق جهت رفع نیاز کشور برای ساعات اوليه شب یا در ساعات گرم در طول روز، بسیار هزینه بر و غیر ضروری به نظر می رسد.
راهکارهای موثر در راستای کاهش مشکلات پیک بار شبکه مدیریت مصرف برق و اصلاح الگوی مصرف انرژی در مصرف کنندههای مسکونی میباشد. بر همین اساس مشترکین مسکونی همواره یکی از پتانسیلهای بالقوه جهت بهینهسازی مصرف انرژی بوده است. در حال حاضر اولویت اصلی در مواجهه با مسالة پیک بار تغذية بارهای کم مصرف خانگی و مجتمع های مسکونی در شرایط قطعی برق و افزایش سطح تحمل پذیری مشترکین مسکونی می باشد.
با توجه به چالشهای پیشروی شبکة برق در مواجهه با افزایش پیک بار در سالهای آینده، ارائه راهکارهای عملیاتی، کم هزینه و متناسب با زیر ساختهای موجود میتواند نقش بسیار مهمی در پیک سایی شبکه و رفع مشکل قطعی برق شبکه ایفاء نماید. در همین راستا “مسابقه طراحی منبع تغذية اضطراری خانگی هوشمند” با هدف مدیریت بهینة بارهای مسکونی و تغذیة هوشمند بارهای اضطراری مسکونی با قابلیت برگشت توان به شبکه طرح ریزی گردیده است. با توجه به سهم بالای مصرف کننده های مسکونی از فروش برق سالانه با تغذية هوشمند بارهای خانگی در ساعت های اوج مصرف، امکان مبادلة دوسوية توان به شبکة سراسری و مسطح سازی پروفیل بار مصرفی روزانه حاصل می گردد. این مسابقه در دو مرحله ایده و ساخت برگزار خواهد شد. طرح های دریافتی پس از بررسی فنی و اقتصادی توسط متخصصین و خبرگان این حوزه، مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت و نهایتا طرح های برتر منتخب و مورد حمایت پژوهشگاه قرار خواهند گرفت.
صاحبان ایده و نوآوری که تمایل به شرکت در این مسابقه طراحی منبع تغذیه اضطراری هوشمند خانگی را دارند، فرم ثبت نام را تکمیل و نهایتا تا تاریخ ۱۵ آذرماه سال ۹۷ به ایمیل info@iransmartcup.ir ارسال فرمایید.