یک بررسی جهانی که توسط شرکت Viasat از افراد حرفهای صنعت انرژی برق انجام شده است، نتایج این بررسی برخی از تهدیدات ناشی از آینده به پایداری شبکههای برق ملی را نشان میدهد و نیاز به یافتن راهحلهایی برای حفاظت از زیرساختهای ملی حیاتی را پیشنهاد می دهد. این بررسی نقش فناوری اینترنت اشیاء مبتنی بر ماهواره در بهبود قابلیت اعتماد شبکهها در برابر این تهدیدات را مورد توجه قرار میدهد.
در ادامه، این بررسی به تعدادی از تهدیدات بزرگی که رهبران بخش انرژی به پایداری شبکههای برق ملی در آینده اعتقاد دارند، اشاره میکند:
– تغییرات اقلیمی و فاجعههای طبیعی: بیش از ۶۰ درصد از پاسخدهندگان نگران مدیریت اثرات منفی تغییرات اقلیمی و فاجعههای طبیعی هستند. همچنین، تغییرات اقلیمی ممکن است با افزایش تکرار و شدت رویدادهای مرتبط با آن، نگرانی بیشتری را به ویژه در بین مدیران ارشد شرکتها برانگیزد.
– مقررات متمرکز بر محیط زیست: تقریباً ۵۸ درصد از پاسخدهندگان معتقدند که عدم رعایت شرکتها به مقررات جدید متمرکز بر محیط زیست میتواند به خطر انداختن مالی منجر شود. با تأکید دولتها بر پایداری و مسئولیت محیط زیستی، رعایت مقررات سختگیرانه برای شرکتها امری بحرانی میشود.
– نگرانیها درباره امنیت سایبری: تهدیدهای سایبری، از جمله حملات حمایتشده از دولتها و سودجوهای سایبری که از ضعفها سوءاستفاده میکنند، به عنوان سومین تهدید مهم شناخته شدند و ۵۳ درصد از پاسخدهندگان اهمیت این چالش را تأیید کردند.
– گذار به انرژی تجدیدپذیر: با افزایش تمرکز به سوی منابع انرژی تجدیدپذیر، حدود ۴۳ درصد از حرفهایهای بخش انرژی نگران مدیریت الگوهای تقاضا و عرضه ناپایدار در این مرحله گذار هستند.
– ترکیب زیرساختهای پیر شده و تقاضای افزایشیافته مشتریان: حدود ۴۲ درصد از پاسخدهندگان نیاز به مدیریت زیرساختهای پیر شده، به ویژه هنگامی که تقاضای رشد کننده مشتریان فشار اضافی بر شبکههای برق میآورد، را مورد تأکید قرار دادند.
با وجود این چالشها، بررسی نشان میدهد که پاسخدهی به این سوالات از افراد نسبت به قابلیتهای اینترنت اشیاء مبتنی بر ماهواره برای بهبود پایداری زیرساختها نسبت به تهدیدات مطرح شده بالا، امیدوار کننده است. اکثریت قابل توجهی از پاسخدهندگان (۷۶ درصد) معتقدند که این فناوری میتواند نقش مهمی در کاهش خطرات و تضمین پایداری زیرساختهای برق ملی داشته باشد.
مزایای معتقد به این فناوری اینترنت اشیاء مبتنی بر ماهواره، گوناگون و گسترده ه
ستند:
– کاهش تغییرات اقلیمی و مهار فاجعههای طبیعی: حدود ۷۰ درصد از پاسخدهندگان این فناوری را به عنوان راهکاری برای مواجهه با تهدیدات مرتبط با تغییرات اقلیمی و فاجعههای طبیعی از طریق نوآوریهایی مانند نظارت محیطی، سیستمهای هشدار زودهنگام و مدیریت از راه دور دارند.
– افزایش امنیت سایبری: تقریباً ۷۹ درصد از رهبران بخش انرژی معتقدند که فناوری اینترنت اشیاء مبتنی بر ماهواره میتواند با استفاده از رمزگذاری پیشرفته، مکانیزمهای تأیید هویت و سیستمهای مسیریابی ترافیک امن، تهدیدات سایبری را به طور موثری مدیریت کند.
– بهبود عملکرد تجاری: بیش از ۵۷ درصد از پاسخدهندگان پیشبینی میکنند که فناوری اینترنت اشیاء مبتنی بر ماهواره منجر به بهبود عملکرد تجاری خواهد شد؛ امکان مانیتورینگ و کنترل از راه دور داراییها باعث کاهش هزینهها و کاهش خطر خواهد شد.
بر اساس اظهارات جت برینچ، مدیر تجاری و دیجیتالی شرکت Viasat، در همهگیریهای اخیر تقاضای بیسابقه مصرفکنندگان و کسبوکارها، نقش آنها به عنوان زیرساخت ملی حیاتی برق به طور چشمگیری آشکارتر شده است.
“با افزایش تهدیدات ناشی از تغییرات اقلیمی، افراد خلاقانه و زیرساختهای پیر شده، مدیریت عرضه و توزیع برق هیچگاه به این حد پیچیده نبوده است. اخبار خوب این است که فناوری اینترنت اشیاء مبتنی بر ماهواره راه حلهای ثابت و قابل اعتمادی برای مقابله با این تهدیدات ارائه میدهد و این صنعت به شدت مشتاق است که از آنها برای حفاظت و حفظ شبکههای خود استفاده کند.” برینچ توضیح میدهد.
“در طی پنج سال آینده، انتظار داریم که این فناوریها به عنوان بخشی از عملکرد موفقیتآمیز شبکههای برق ملی تبدیل شوند و نقش مرکزی را در گسترش منابع انرژی تجدیدپذیر در سراسر جهان بازی کنند.”
همانطور که به سمت آینده حرکت میکنیم، انتظار میرود که اینترنت اشیاء مبتنی بر ماهواره به بخشی از عملکرد موفقیتآمیز شبکههای برق تبدیل شود، که باعث بهبود کارایی عملیاتی، افزایش سودآوری و ترویج نتایج پایدار برای زیرساختهای ملی حیاتی به عنوان یک کل میشود.
با پذیرش اینترنت اشیاء مبتنی بر ماهواره، شرکتهای انرژی میتوانند از قابلیت و انعطافپذیری شبکههای خود اطمینان حاصل کنند و در نتیجه به آیندهای بیشتر پایدار و امن کم
ک کنند.
بازار اپراتورهای مجازی شبکه های موبایل اینترنت اشیاء (IoT MVNO) به یک تغییر استراتژیک دچار شده است که با چالشهای رشد درآمد از خدمات اتصال...
شرکت امنیت سایبری کاسپرسکی هشدار داده است که حملات DDoS (از نوع توزیعی و انکار سرویس) از طریق باتنتهای IoT (اینترنت اشیا) توسط هکرها تقاضا...